Sızma Testi Hizmetleri

Bilgi sistemlerindeki mantık ve zafiyetlerin tespit edilip çözülmesine yardımcı olan sızma testi, her büyüklükteki şirketin seçebileceği ve verilerini güvence altına alabileceği çözümler sunuyor. Bilgi sistemlerindeki zafiyetlerin kötü niyetli kullanımını engelleyen sistemlerimiz, sadece zafiyetleri tespit etmekle kalmaz, aynı zamanda sistemlere erişim yetkisi vermenizi de sağlar. Tamamen yasal güvenlik testlerim ile bilgi sistemlerindeki zafiyetleri tek tek tespit edip rapor halinde sizlere sunuyoruz. Ardından yetkilendirme erişimini size iletir ve sistem açıklarının kapatılmasını sağlarız.

Sızma Testi Hizmetleri:

  • Ağ Hizmetleri
  • Web Uygulaması
  • İstemci Tarafı
  • Kablosuz
  • Sosyal mühendislik
  • Fiziksel Sızma Testi

Sızma Testi, bir sistemdeki, ağdaki, uygulamadaki, web sitesindeki, kablosuz ağdaki veya çalışanlardaki zayıflıklardan ve güvenlik açıklarından yararlanmaya yönelik benzetilmiş bir saldırıdır .

Güvenlik açıkları hakkında bilgi sahibi olmak, güvenli bir kuruluşa giden yolda yalnızca bir adımdır. Sızma testi, yalnızca önceden tanımlanmış güvenlik açıklarını doğrulamak için değil, aynı zamanda güvenlik kontrollerinin ve araçlarının uygulanmasını değerlendirmek için yapılır.

Günümüzde güvenlik cihazlarının gelişmiş olduğu kadar, Siber Saldırıların neredeyse %90’ı insan hatası veya davranışından kaynaklanmaktadır.

Güvenlik yanlış yapılandırması, bir uygulama yığınının herhangi bir düzeyinde gerçekleşebilir ve bunlar modern bilgisayar korsanlarının hedefleridir. Güvenlik araçlarınızın çalıştığını bilmenin tek yolu onları test etmektir.

İşletmelerin yılda en az 1-2 kez sızma testleri gerçekleştirmesi en iyi güvenlik uygulaması olarak kabul edilir, ancak uyumluluk gereksinimleri veya büyük altyapı değişiklikleri daha sık testler gerektirebilir.

Penetrasyon Testinin Faydaları

Bir sızma testi gerçekleştirmenin aşağıdakileri içeren 5 ana faydası vardır:

  1. Kontroller geliştirmek için bir organizasyonun donanım, yazılım veya insan varlıklarındaki zayıflığın belirlenmesi.
  2. Siber güvenliğin 3 üçlüsünü sürdürmek – Gizlilik, Bütünlük ve Kullanılabilirlik.
  3. Uygulanan kontrollerin yeterli olmasını sağlamak.
  4. Nasıl saldırıya uğrayabileceğini ve saldırıya uğrama olasılığını anlayarak ve kuruluşu güvenceye almak için hangi adımların atılması gerektiğini anlayarak bir kuruluşun güvenlik önlemleri hakkında istihbarat ve içgörü sağlamak.
  5. Bir kuruluşun genel güvenlik duruşunu iyileştirmek.